Allt för den planerade oktoberfesten

Få ord klingar så behagligt i öronen på en festintresserad person som just oktoberfest. Den ursprungligen tyska oktoberfesten är sedan lång tid tillbaka känd i hela världen som en riktig brakfest.

Den första oktoberfesten hölls 1810 i München. Då, precis som nu, var det stora utbudet av tyska ölsorter i centrum för festligheterna.

Fixa din egen oktoberfest

Att ordna en egen oktoberfest utan att behöva åka till Tyskland är enkelt gjort. Ölen får du ordna på egen hand, men allt annat du behöver kan du hitta online.

Glöm inte att det inte bara är dekorationer som dukar och volanger som utgör en perfekt inramning för en oktoberfest. Du ska absolut se till att både du och dina gäster har lämplig klädsel. Alltså klassisk dirndl för kvinnor och lederhosen för män.

En fest med egen touch

Inget hindrar dig från att lägga till eller dra ifrån saker från festen och därmed skapa din helt egna typ av oktoberfest. Även om öl har sin givna plats på den här typen av fest så är München känt för mycket annat ön sina bryggerier.

God mat och riktigt klassisk after ski är bara två exempel. Det är ju dessutom två saker som passar utmärkt på vilken fest som helst.