Lär dig sminka som ett proffs

Alla som någon gång har använt smink vet att det kan vara svårt att få till sminket på rätt sätt. Även om du har sminkat dig i många år kan du ännu inte fått till tekniken eller har de rätta produkterna för att det ska bli lika snyggt som de som är riktigt duktiga på smink.

Rätt produkter

Det första steget mot att sminka dig som är proffs är att välja rätt produkter. Du kan börja kika på nätet om du vill införskaffa bra smink från bra varumärken. Tänk på att välja smink som går i samklang med din hudton. Det är särskilt viktigt när du exempelvis väljer foundation. Har du torr hy ska du undvika att använda sminkprodukter i puderform. Vill du köpa ögonskuggor ska du välja de skuggor som framhäver din ögonfärg. Blå ögon lyfts till exempel fram med bruna toner.

Lär dig mer om smink

Förutom att det är viktigt med rätt sminkprodukter behöver du ha viss kunskap för att sminkningen ska bli lyckad. Det finns flera sätt du kan lära dig mer om olika sminktekniker och hur du väljer rätt produkter. På sociala medier finns det många konton som delar med sig av sina kunskaper och lär ut på ett pedagogiskt sätt.