Världens tio mest populära hobbys

Världen är full av personer med olika intressen och smaker. Men vi har också väldigt mycket gemensamt. Hobbyer kommer i många olika varianter men många av dem delas av personer världen över. Här tar vi en titt på några av de absolut mest populära i hela världen.

Läsa

Att slå sig ned med en god bok är något människor från världens alla hörn har gemensamt. Vare sig man föredrar historiska biografier eller fantasyromaner finns det ett utbud som räcker livet ut.

Resa

Världen i sig är också ett otroligt populärt intresse. Att resa och se nya platser och kulturer är inte bara fantastiskt i sig. Som vi vidgar våra vyer får vi också en bättre förståelse för andra och att se hur mycket vi egentligen delar trots de enorma avstånd som separerar oss är en upplevelse alla borde få.

Fiske

Historiskt sett har fiske varit en viktig färdighet för vår överlevnad och på många platser i världen är fiske fortfarande livsviktigt för innevånarna. Men det har också blivit en otroligt populär hobby. Och med alla olika sätt att fiska är det något vi ser kan göra i alla möjliga klimat och miljöer.

Hantverk

Vi har alltid behov av utlopp för vår kreativitet och många väljer ett eller annat hantverk för just detta. Med ett enormt utbud av hantverk är det inte undra på att så många faller in i denna bana och hittar en hobby för resten av livet.

Film och serier

När det kommer till underhållning finns det få saker som var så revolutionerande för sin tid som filmer. Trots denna popularitet är det fantastiskt vilken genomslagskraft vissa filmer och serier har idag och hur folk från världens alla kulturer dras till dem.

Fågelskådning

De som aldrig spenderat tid med fågelskådning kanske är förvånad av att se det på denna lista. Men detta är en hobby som delas av otroligt många i världen idag. Att den kräver väldigt lite från utövaren är en stor anledning till varför så många provat på den till att börja med.

Samla

Idag kan man hitta personer som samlar på de mest underliga ting. Men oavsett vad det är finns det något väldigt tillfredsställande med en komplett samling, både i små och stora skalor. Och alla som har spenderat tid med en samling av något slag förstår garanterat betydelsen av detta.

Musik

Alla har vi ju vår relation till musik och medan kanske inte alla skulle kalla det en hobby är det en universalt intresse. Vare sig man föredrar att gå på konserter eller sitta hemma och lyssna på sina favoritalbum med ett par bekväma hörlurar spelar mycket mindre roll än själva njutningen av musiken.

Trädgårdsarbete

Antalet personer som äger ett hus med trädgård är svårt att uppskatta men det är helt klart en väldigt hög siffra. Och även om bara en liten andel av dem ser trädgårdsarbete som sin hobby blir det snabbt en väldigt populär hobby globalt sett.

Spel

Spel är idag den mest vinstdrivande underhållningsindustrin i världen, även när man inte räknar in igaming. Idag kan man hitta spel för alla olika smaker och preferenser. Industrin ser så klart sin beskärda del av kontroverser, men att folk älskar sina spel är inget man kan neka.